Plugins

For at bruge plugin-systemet i Graph skal du installere Python 3.2 fra http://www.python.org. Dokumentation for Python-sproget findes installeret med Python eller online.

Plugins

Plugins er Python-scripts og distribueres sædvanligvis som py-filer, men kan også distribueres som kompilerede pyc-filer. Plugin-filerne findes i mappen Plugins, hvor Graph er installeret, og vil automatisk blive indlæst af Graph.

[Advarsel]Advarsel

Plugins er scripts, som blot er små programmer, der kører inde i Graph og interagerer med Graph. Men et plugin kan gøre alt, hvad et program med de samme rettigheder kan. Det betyder, at hvis Graph køres med administratorrettigheder, er det muligt at programmere et plugin, som sletter hele harddisken. Du bør derfor være forsigtig med, hvilke plugins du bruger, og kun installere plugins fra en pålidelig kilde eller som minimum undersøge kildekoden for mistænkelige dele.

Python-fortolker

Plugin-systemet giver også adgang til en Python-fortolker ved at trykke F11. Her kan du skrive Python-udtryk og dermed foretage avancerede handlinger i Graph. Det er også en enkel måde at afprøve kode, inden det bruges som plugin.