OLE-server/-klient

OLE-server

Graph er implementeret som en OLE (Object Linking and Embedding) server, hvilket betyder, at et Graph objekt kan indsættes i en OLE klient. Der findes mange applikationer, der kan fungere som OLE klienter, for eksempel Microsoft Word.

Du kan bruge RedigerKopier billede i Graph til at kopiere det aktuelle indhold til udklipsholderen. Bagefter kan du bruge RedigerSæt ind i Word (og lignende i andre OLE klienter) til at indsætte et Graph objekt fra udklipsholderen. Når du dobbeltklikker på objektet startes en ny instans af Graph, hvor du kan redigere objektet. Hvis du ikke vil indsætte data som et Graph objekt, kan du i Word bruge RedigerIndsæt speciel... til at indsætte som et billede i stedet.

Du kan oprette et nyt Graph objekt i Word ved at vælge menupunktet IndsætObjekt... og vælge Graph-system som Objekttype. Den samme dialogboks kan bruges til at oprette et Graph objekt fra en eksisterende grf-fil. Hvis du vælger Link til fil, får du et kædet objekt i stedet for et indbygget objekt. Det betyder, at ændringer til objektet vil blive gemt i den oprindelige grf-fil. Hvis grf-filen ikke er tilgængelig, vil du ikke kunne redigere i objektet men kun kunne se det som et billede i Word.

For at kunne redigere et Graph objekt skal Graph være installeret på systemet. Hvis Graph ikke er installeret, vil du kun være i stand til at se objektet som et billede, men ikke kunne redigere i det.

OLE-klient

Graph kan fungere som en OLE klient, da en tekstetiket i Graph virker som en OLE beholder. Det betyder, at du kan indsætte billeder og OLE objekter fra udklipsholderen i editoren, som bruges til at lave etiketter. Som enhver anden OLE klient kan du redigere et objekt ved at dobbeltklikke på det. Du bruger Indsæt objekt... fra højreklikmenuen til at indsætte et nyt OLE objekt i etiketten. Den samme dialogboks kan også bruges til at oprette et objekt fra en fil. Du kan f.eks. indsætte et billede på den måde. For at redigere et OLE objekt skal serveren til objektet være installeret på systemet, ellers vil du kun være i stand til at se objektet, men ikke kunne redigere i det.