Installation og opstart

Installation

Programmet distribueres som regel som et selvudpakkende installationsprogram, der hedder SetupGraph-x.y.exe, hvor x.y er versionsnummeret. Eksekver filen og følg instruktionerne for at installere programmet. Følgende filer vil blive installeret i den mappe og de undermapper, som du vælger under installationen:

Fil(er)Beskrivelse
Graph.exeProgramfilen
PDFlib.dllDatabase til at fremstille PDF-filer.
Thumbnails.dllShell extension til visning af miniaturebilleder af grf-filer i Stifinder.
Locale\*.moOversættelser af programmet.
Help\*.chmHjælp på forskellige sprog.
Plugins\*.pyNogle eksempler på plugins. Brugerdefinerede plugins kan også placeres her.
Lib\*.pyDatabasefiler brugt af plugins.
Examples\*.grfNogle eksempler, der kan åbnes i Graph.

Installationen opretter en genvej i menuen Start, som kan bruges til at starte programmet. Under installationen vælges det foretrukne sprog. Dette kan senere ændres i dialogboksen Indstillinger.

Hvis en ældre version af programmet er installeret i forvejen, vil du blive foreslået at installere i det samme katalog. Du kan roligt installere oven i den gamle version. Det er ikke nødvendigt at fjerne den gamle installation først, men sørg for at den gamle version af programmet ikke kører, mens der installeres.

Graph kan installeres med parametrene i tabellen nedenfor. Dette er især anvendeligt, hvis du vil automatisere installationen.

ParameterBeskrivelse
/SILENTInstruerer installationen til at være stille, dvs. installationsguiden og baggrundsvinduet vises ikke. Det gør vinduet for installationens fremskridt derimod. Alt andet er normalt, så evt. fejlmeddelelser under installationen vises. Hvis det er nødvendigt at genstarte, vises en Genstart nu?-meddelelse.
/VERYSILENTInstruerer installationen til at være meget stille. Dette er det samme som stille bortset fra, at vinduet for installationens fremskridt heller ikke vises. Hvis det er nødvendigt at genstarte, sker dette automatisk, uden at brugeren bliver spurgt.
/NORESTARTInstruerer installationen til ikke at genstarte, selv om det måtte være nødvendigt.
/LANG=languageAngiver hvilket sprog, der skal anvendes. language angiver sprogets navn på engelsk. Når en gyldig /LANG-parameter er anvendt, vil Vælg sprog-dialogboksen blive tilsidesat.
/DIR=x:\dirnameOverskriver det standardmappenavn, der vises i guiden Vælg destinationsmappen.. Et fuldgyldigt stinavn skal angives.

Afinstallation

Afinstallation foretages fra Tilføj/Fjern Programmer i Kontrolpanelet. Marker Graph og klik på knappen Tilføj/Fjern. Dette vil fjerne alle spor af programmet. Hvis der er blevet tilføjet filer til installationskataloget efter installationen, vil du blive spurgt, om de skal fjernes. Vær sikker på at programmet ikke kører, mens det afinstalleres.

Start

Graph startes som regel fra genvejen i Menuen Start. En grf-fil kan angives som parameter. Graph vil i så fald åbne den angivne fil. Desuden kan parametrene i tabellen nedenfor bruges med Graph fra kommandoprompten.

ParameterBeskrivelse
/SI=fileBruges til at gemme en åben grf-fil som et billede. Filtypen kan være en hvilken som helst billedformater understøttet af Graph.
/WIDTH=widthBruges sammen med /SI til at angive det gemte billedes bredde i pixel.
/HEIGHT=heightBruges sammen med /SI til at angive det gemte billedes højde i pixel.